Nazioartean ezaguna den sukaldari donostiarra. Donostian jaio zen 1930eko maiatzaren 30ean. Bere familiarena zen Igeldoko Buenavista jatetxean hasi zen. Parisko Kalifornian eta Londresko Hiltonen egin du lan, besteak beste, Europan. Ondoren, Oiartzungo (Gipuzkoa) Gurutze Berrian izan zen eta Madrilgo Alcala Hotela zuzentzen du. Azken hiri honetan (Irizar Jatetxea) Jovellanos kaleko Euskal Etxean ezarri da. Euskal ikasleek omenaldia egin zioten 1985eko otsailaren 5ean. Luis Irizarrek sukaldaritzaren alderdi guztiak jorratu ditu bere ibilbide oparoan. Bere sorkuntzetako batzuk -Txirla eta espinaka gainerreak, txipiroiak saltsa arrosan, piku biskuita intxaurren saltsarekin- Euskal Sukaldaritza Berriko klasikoen zerrendan daude dagoeneko.