1934an Hondarribian jaiotako idazlea. 2017an hil zen.
"Ondarribi" aldizkarian hasi zen idazle lanetan, 50eko hamarkadan. Gero, egunkarietan, aldizkarietan eta irratietan kolaboratzen du. 1975ean Anecdotario ondarribitarra argitaratu zuen, bere herriko herri tipoei buruzko kontakizunak. 1980an Bidasoako izokina, bere bizitza pribatua eta publikoa, J. M.ª Busca eta José Iraundegui. Urte berean La cocina cántabro-gascona, liburuxka hirueleduna. 1980an ere Euskal Herrian bazkaldu. 1981ean, beste idazle batzuekin elkarlanean, Comer en carretera. 1982, Sarraskiari buruzko eskuliburua eta Sendoko euskal sukaldaritzan eta Elikagaien sukaldaritzan eta higienean laguntzea. 1983, Perretxikoen eskuliburua. Deia egunkariaren "Domingo" aldizkariko Gastronomia atalean, asteroko artikulua argitaratzen du, urtebete baino gehiagoz. Sukaldaritzako errezetak Julián Bereciartua doktorearen iruzkin batekin koordinatzen dira, Bajo el punto de vista médico izenburuarekin. Kepa Kaizar ezizenarekin, 1981, Deia egunkarian Rincones de Euzkadi argitaratzen ditu, Nafarroako Ipar Euskal Herriko eta Pirinioetako lurrei eskainiak. 1984an, Maitatu Euskalerria ezagutuz lana agertu zen, Hondarribian inprimatua. Ipar Euskal Herriari edo Iparraldeari buruz idatzi zituenei esker, "Hendaiako angularen", Biarritzeko "L'Operne" eta "Perigordeko La Commanderie" kofradietako "Zaldun" izendatu zuten. 2017an argitaratu zen bere lan biografikoa "Juan Jose Lapitz. Euskal gastronomo baten memoriak", Fernando Sánchez idazleak egina eta Lapitzek berak kolaboratua
Idazteaz gain, gastronomia eta bidaiak sustatuko zituzten ekitaldi eta erakundeen sustatzaile handia ere izan zen Lapitz, bere bi pasio handiak.
Bidasoako Izokinaren Kofradiaren sortzailea eta artxibozain handia da.