Nazioarteko sukaldari ospetsua. Habanan (Kuba) jaio zen 1930ean.
Bere familiarena den Igeldoko Buenavista jatetxean eta Donostiako Maria Cristina hotelean hasi zen. Parisko Royal Manceau eta Londresko Hilton museoetan lan egin du, besteak beste, Europan.
1967an, Zarauzko Euromar Hotelaren esparruan, Euskal Herriko lehen Ostalaritza Eskola sortu zuen. Ondoren, Madrilera joan zen bizitzera, Alcalá hoteleko zuzendari nagusi eta Irizar jatetxeko zuzendari jabe izan zen urteetan.
Donostiara itzulita, Luis Irizar Eskola sortu zuen 1933an, eta sukaldari eta irakasle lanetan aritu da ordutik.
Hainbat aintzatespen jaso ditu, horien artean Donostiako Urrezko Danborra 1992an eta bere ospeak estatuko zein nazioarteko sukaldaritzako hainbat sariren epaimahaikide izatera eraman du.
- VELEZ DE MENDIZABAL, Josemari. "Luis Irizar: Euskalduna tradizionala da, baina beste sukalde batzuk ezagutzeko irekitzen da eta oso bitxia da". Euskonews, 455. zk., 2008.
- Luis Irizar sukaldaritza eskola. [Webgunea]. [Kontsulta data: 2012ko uztailaren 6a].